Як зробити суші в домашніх умовах
2021-04-30 19:12:21

Як зробити суші в домашніх умовах

Якщо бажаєте навчитись готувати справжню японську страву вдома, ця стаття саме для вас. Всього лиш потрібно знати: що потрібно для суші та як готувати суші? Їх приготування займає небагато часу, якщо завчасно підготувати всі інгредієнти.

Тоді залишається лише скрутити суші, визначившись з додатковими складниками. Тут можна експериментувати й робити кілька варіантів начинки за власним смаком. В даній статті ми назбирали різні варіанти начинки для суші, приготувавши які ви отримаєте прекрасне асорті смаків. 

Ви, можливо, не повірите, але приготування суші значно простіше, ніж ліпка пельменів. Звичайно, першого разу вийти не дуже естетично, але чим більше практики, тим результат буде кращим.

 

Домашні суші: як приготувати суші самостійно

 

Технологія приготування суші в домашніх умовах є досить простою та доступною. Варто лише один раз спробувати пройти процес виготовлення ролів і суші, щоб зрозуміти як приготувати суші вдома.

Самим тривалим і трудомістким процесом є підготовка всіх необхідних продуктів: рису, заправки до нього та нарізки заготовок. Отже, якщо ви готові, прошу на кухню, приготуємо в домашніх умовах суші!

 

Крок 1. Обираємо та варимо рис. В нашій попередній статті ми вже детально описали процес вибору та приготування рису на суші.

Крок 2. Поки вариться рис обираємо інгредієнти для начинки. Звичайно всі вони повинні бути свіжими та якісними: риба — щільною, авокадо — зрілим і м'яким, огірки та перці — хрусткими.

Крок 3. Нарізаємо рибу та овочі. Перець та огірки краще нарізати тонкими довгими брусочками (чим тонше — тим простіше нам буде потім загортати). З авокадо можна зрізати кілька тонких пластинок (для зелених ролів) і потім вирізати смужки.

Крок 4. Викладаємо підготовлені продукти на листя норі.

Крок 5. Загортання ролів — це, мабуть, найскладніший момент приготування домашніх ролів для новачків. З постійною практикою цей процес стає простішим.

Для закручування знадобляться такі пристосування: килимок-циновка з бамбука (макісу), миска з холодною водою, харчова плівка. Якщо немає циновки, то можна обійтися навіть звичайним пакетом, але це значно складніше, і для першого разу точно не рекомендуємо.

Крок 5. Нарізаємо роли. Для якісної нарізки необхідно користуватись тонким гострим ножем. Намагайтеся перед кожним розрізом обмивати його водою чи змочувати в рисовому оцті, щоб на ньому не залишались липкі шматки рису і начинки.

 

Порада: Головне, у жодному разі не тиснути ножем, а більше пиляти.

Суші — рецепти приготування

Рецепти приготування суші, в першу чергу, залежать від інгредієнтів їх начинки. Якщо рис входить до всіх видів ролів, то з начинкою можна експериментувати. Вона може бути найрізноманітнішою. Якщо ви готуєте начинку для ролів самостійно, рекомендуємо керуватися власним смаком і додавати ті інгредієнти, які вам подобаються. Якщо ж ви віддаєте перевагу готувати за класичними рецептами, тоді пропонуємо вашій увазі популярні види начинки для приготування тих чи інших видів ролів.

Начинка для ролів рисом всередину

  1. Ікра летючої риби, авокадо або огірок, омлет Томаго;

  2. Сир Буко або Філадельфія, огірок, авокадо, вугор (Роли Футомакі з Вугрем) ;

  3. Кунжут, омлет Томаго, свіжий огірок, тофу (або інша риба на ваш смак);

  4. Огірок, смажений лосось, вершковий сир (Футомакі з Лососем);

  5. Ікра масаго, сніжний краб, авокадо (Роли Футомакі);

  6. Маринованний огірок, Філадельфія, філе сьомги;

  7. Креветки (варені), авокадо, філе сьомги;

  8. Омлет Тамаго, Філадельфія, вугор;

  9. Листя салату, сир Філадельфія, вугор, авокадо і трохи червоної ікри;

Начинка для ролів рисом назовні

  1.  Лосось, вершковий сир Філадельфія, авокадо (роли Філадельфія);

  2.  Мідії, авокадо, свіжий огірок, омлет та ікра летючої риби (колір будь-який);

  3.  Обсмажені гриби шиітаке, свіжий огірок, креветки, ікра летючої риби;

  4.  Креветки (очищені), Філадельфія або інший вершковий сир, свіжий огірок, кунжут (Роли Юкі);

  5.  Філе сьомги, ікра летючої риби, свіжий огірок;

  6.  Крабові палички, огірок, майонез.

 

Найголовніше в будь-який начинці — це правильно підібрані інгредієнти. Не бійтеся експериментувати та додавати ваші улюблені смаколики в роли.

Набір для приготування суші дома

Крім продуктів, вам знадобиться традиційний набір приладдя для приготування суші, котрий можна придбати в магазинах. Серед інструментів такого набору є:

— Дерев'яні дошка для риби та миска для рису.

Порада: Металеві миски використовувати не бажано, оскільки в рисі є молочна кислота, котра буде вступати в реакцію з металом.

— Різні форми для ролів: великі та малі; круглі, квадратні та трикутні; у вигляді сердець.

— Макісу — килимок із бамбукових паличок, з'єднаних між собою бавовняною ниткою. За його допомогою ролам надається кругла форма. Є 2 розміри килимка: 24х24 — для рівного скручування та 27х27 — для прикрашання суші.

Порада: Вибирайте якісний бамбуковий килимок з рівними широкими паличками.

— Ніж для нарізання ролів.

Він повинен бути гострим, тоді при нарізці суші-роли не будуть втрачати форму та виглядати презентабельно.

 

Рекомендуємо звернути увагу й на посуд, в якому ви будете подавати приготовлені суші. Зазвичай в стандартні набори для приготування суші можуть додавати й тарілки для суші, а також палички і соусники.

Обирайте стильні плоскі тарілки або ж тарілки-човники з відділеннями. Такий посуд підкреслить витонченість азійської страви. Зазвичай в стандартні набори для приготування суші можуть додавати й тарілки для суші, а також палички і соусники.

Що ще потрібно для суші…

Завершальним кроком буде вибір соусів, які надають страві соковитість і пікантність, підкреслюють особливий смак страви. Серед основних:

  1. Соєвий соус. Він окремо подається до столу і часто виступає замінником солі, відмінно поєднується з васабі та імбиром.

  2. Соус Теріякі. Це традиційний соус азійської кухні, який часто додається до салатних заправок та основних страв, поливається на суші та роли. В його основі лежить соєвий соус, імбир, часник,  тростинний цукор та рисове вино.

 

Не забуваймо й про інших “пікантних друзів”:

  1. Васабі — Японський хрін, покликаний надати ролам пікантний смак і замінити приправи, які відсутні в цій страві

  2. Корінь імбиру, необхідний, для того, щоб нейтралізувати смак попередніх видів ролів. Тому перед вживанням наступної страви слід з'їсти невеликий шматочок імбиру.

Тепер можна ласувати власноруч приготованою стравою...Смачного!

 

Якщо вам закортіло поласувати суші вже зараз та немає часу на приготування, то доставка суші у Львові саме для вас. Вона дозволяє зекономити дорогоцінний час на приготування суші. Якість і склад японських страв задовольнить навіть найвишуканіші смаки гурманів. 


Суші Hokkaido допоможуть зробити будь-яку подію яскравою і незабутньою;)